Foto: KC Mladost Futog

Projekat VOX city će, tokom predstojećeg vikenda, u pozorištu Kulturnog centra “Mladost” u Futogu predstaviti publici dve predstave bazirane na metodologiji teatra zajednice – pozorišta koje stvaraju sami građani.

U petak 11. novembra na program je mjuzikl “Moj glas putuje” u produkciji Udruženja Groove.

“Moj glas putuje” je inkluzivni mjuzikl, prvi na ovim prostorima, čiji su učesnici romska i neromska omladina. Osam mladih talentovanih učesnika predstaviće se kroz mjuzikl koji su od muzike, teksta, koreografija i scenarija kreirali uz pomoć mentora služeći se alatima hip hop kulture, i vodeći se motom “Mir, ljubav, zajedništvo i zabava”.

Foto: KC Mladost Futog

U subotu 12. novembra igra predstava Udruženja penzionera Seniori “Kad porastem biću star/a “, koja je nastala u okviru projekta Vintidž teatar.

Predstava sa 12 izvođača/ica na duhovit i ozbiljan način prikazuje odnos i razm išljanja grupe novosadskih seniora/ki, o temama predrasuda i stereotipa, starenja, kao i različitih izazova sa kojima se starije osobe sreću.

Foto: KC Mladost Futog

Predstava je nastala kao deo projekta ”Vintidž Teatar” Udruženja penzionera SENIORI, podržanog od strane Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture i Grada Novog Sada Projekat “Vintidž teatar” okuplja generaciju ljudi 65+.

Projekat Vox city je deo programskog luka Druga? Evropa Evropske prestonice kulture, koji slavi kreativnost marginalizovanih grupa, kao i alternativne i avangardne umetničke izraze.

Nastanak predstava je podržan od Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture i Grada Novog Sada.

Obe predstave počinju u 19 časova i ulaz  je besplatan.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments