Foto: Fruškogorski MTB maraton

Ovogodišnji 29. YASON MTB Fruškogorskog maratona Ivan Davosir, biće održan 15. maja u Nacionalnom parku “Fruška gora”, na Popovici.

Pravo učešća na otvorenom Mountain Bike Cross-Country maratonu imaju aktivni, ali i rekreativni biciklisti, kojima će biti potreban samo tehnički ispravan bicikl i kaciga da budete deo najstarije MTB trke u Srbiji.

Foto: Fruškogorski MTB maraton

Za sve bicikliste organizovan je veliki maraton dužine od 52 kilometara i mali maraton dužine 32 KILOMETARA, obe staze namenje su za muškarce i žene, kao i e-bike mali maraton od 32 kilometara za sve one ljubitelje električnih biciklova.

Pretprijava se vrši preko sajta fanatic.rs i trajaće do 10. maja do 22.00 časa.

Preuzimanje startnih brojeva je na dan trke od 7 do 9.30 časova na Popovici, učesnici na poklon dobijaju i majicu.

Nelicencirani vozači će moći da startuju bez lekarskog pregleda i licence, a učesnici mlađi od 15 godina potrebno je da prilože potpis prisutnog punoletnog staratelja.

Foto: Fruškogorski MTB maraton

– Svi koji nemaju ili neće uspeti da obezbede sebi kacigu, moćiće besplatno da je preuzmu na Popovici uz lični dokument i vratiti nakon trke – istakli su organizatori.

Pobednike trke očekuju nagrade, a to su Capriolo biciklii, a kompanija Yason poklanja Oakley naočare. Takođe, pehare dobijaju najbolja tri vozača na svakom maratonu, a za najmlađeg i najstarijeg vozača na trci biće dodeljena specijalna nagrada. Svi učesnici koji prođu kroz cilj dobiće FINIŠERSKU MEDALJU. Nagrade će se dodeliti nakon ručka posle trke kod Planinskog doma Železničar.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments