Foto: Printscreen/Facebook/UDS/ATA Images/A.A.

Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja sa Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje

Bivši predsednik Demokratske stranke i čovek koji je svojevremeno vedrio i oblačio u Novom Sadu i Vojvodini, Bojan Pajtić, i dalje se nije udostojio da da svoj komentar srpskoj javnosti povodom hapšenja njegovog bliskog saradnika Srđana Egića (42) zbog optužbi za silovanje 21-godišnje devojke.

Devojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Blizak saradnik Bojana Pajtića joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao.

Foto: Printscreen/Youtube/srdjanegic

Zatim ju je, pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo u svoj stan.

Prema iskazu devojke, Egić je zatražio od nje da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a onda ju je, prema njenim rečima, upotrebom sile na to primorao. Devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je za seksualni napad optužila nekadašnjeg funkcionera Demokartske stranke.

Pajtić neće da osudi silovanje

Pa iako je od ovog skandala prošlo već nekoliko dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena. Poprilično čudno za nekog ko se predstavlja kao liberalni, prozapadni političar.

Razlog za to je verovatno što bliski odnosi Pajtića i Egića traju više od deceniju. Naime, Egić je baš za vreme režima DS-a, čiji je bio istaknuti član, obavljao vrlo važne funkcije u Novom Sadu.

Foto: Srbija Danas

On je od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Dok je njegov prijatelj i saradnik Bojan Pajtić profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Egić je bio docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta. Kako saznaje 24sedam, posle optužbe za silovanje, na tim fakultetima je nastala opšta panika zbog toga što je Egić bio u kontaktu sa mnogo mladih devojaka.

Pored profesure, Egić  se bavio i edukacijom iz “liderstva, ljudskih resursa i vođenja organizacije” i nudio zainteresovanima kurs “poslovnog obrazovanja i razvoja” koje je lično držao za 4.000 dinara, a koji im je trebao pomoći u pisanju CV, odabira karijere i traženja posla.

24sedam.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
14/03/2023 08:47

Ako pisu prostački tabloidi, pa onda mora biti tako, zar ne? 🙂

Last edited 17 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
14/03/2023 15:59
Reply to  SNS Uzivo

Sto cistas iste? Imas n1 i danas pa prioni 🙂

SNS Uzivo
15/03/2023 09:00
Reply to  Vidoje

Pa lako je kritikovati na N1 i Danas gde ima 100 komentara protiv rezima, meni je zanimljivo da se natezem sa kretenima na rezimskim medijima 🙂

Last edited 16 dana ranije by SNS Uzivo
Max
15/03/2023 06:12

Pa cuti zato sto se po Senti,udara po gu*i.I Pajtic voli male decake….Raspitajte se malo.

SNS Uzivo
15/03/2023 09:01
Reply to  Max

Ja sam isto čuo za Vaseg precednika 🙂

Last edited 16 dana ranije by SNS Uzivo