EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Poslanici Skupštine Crne Gore sinoć su na vanrednoj sednici izglasali nepoverenju 43. vladi Vladi Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem. Inicijativu je pokrenulo, pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Za smenu Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika, dok je protiv bila predsednica Skupštine Danijela Đurović (SNP). Poslanik Force Genci Nimanbegu se nije izjasnio

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije “Crno na bijelo”, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju.
Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da se oseća ponosno nakon današnje diskusije i čestitao novoj koaliciji Alekse Bečića i Mila Đukanovića.

Poručio je da se nada da će se brzo dogovoriti.

– Od danas nam je situacija olakšana – ovom državom vladaće ili kriminalci ili građani. Mi smo na strani građana – kazao je Abazović.- Ja sam  ponosan na ono što smo uradili za sto dana, i bićemo upamćeni kao najkraća Vlada, ali koja je imala teške zadatke. Tu smo da zajedno nastavimo da se borimo za građansku, demokratsku i ekološku Crnu Goru.

Abazović je izrazio zahvalnost poslanicima koji nisu podržali inicijativu i potvrdio  da neće učestvovati u novoj Vladi.

– Shvatio sam da neće ni SNP. Neka Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Damir Šehović sednu za sto i dogovore novu većinu – poručio je Abazović.

Za smenu Abazovićevog kabineta glasalo je 50 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SDP), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca, Prave i Ujedinjene Crne Gore. Ministre u Vladi imaju SDP i BS.
nsuzivo.rs
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jadran
20/08/2022 17:19

Trojanski konj Milov je odradio svoj posao.