Foto: Ministarstvo odbrane

Patrijarh srpski Porfirije danas će tokom velike Spasovdanske litije u Beogradu služiti pomen nedavno stradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja, najavila je SPC.

Kako je navedeno, velika Spasovdanska litija ove godine nema svečarski karakter.

“Nego ćemo se zajedno, hodajući sa Svetim Nikolajem Srpskim, moliti Spasitelju radi osvećenja ulica i trgova, radi isceljenja duša i tela naših, za mir u nama i među nama, za našu postradalu decu i za svu decu, zastati na raskrsnici ulica kralja Milana i kralja Milutina gde će njegova svetost patrijarh Porfirije služiti pomen postradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja”, navedeno je u saopštenju.

Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija, danas će na čelu litije sa velikim krstom Gospodnjim u rukama biti dvoje njegovih stipendista, odličnih studenata Filozofskog i Bogoslovskog fakulteta, navodi se u saopštenju SPC.

“Sa ponosom krst će prestoničkim ulicama i trgovima nositi Nišlijka Sara Dimitrijević, student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i Užičanin Milan Bogosavljević, apsolvent Filozofskog fakulteta u Beogradu. Blago majci koja ih rodila i Crkvi koja se njima ponosi!”, navedneo je u saopštenju SPC.

Gujon: Bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni Srba na Kosova i Metohije

Vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon poručio je danas da bez crkve ne bi bilo ni Srbije, ni srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Bez crkve ne bi bilo više Srba na Kosovu i Metohiji, bez crkve ne bi bilo ni Srbije. Crkva je stožer okupljanja srpskog naroda u regionu i rasejanju, od Australije do Amerike”, napisao je Gujon na Tviteru.

Dodao je da oni koji napadaju crkvu, zapravo napadaju srpski narod i Srbiju.

Kako je naveo, zbog toga će danas u 19 časova biti na Spasovdanskoj litiji u Beogradu.

Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
25/05/2023 15:04

Super neka dodje u subotu sa narodom! 🙂

Last edited 10 dana ranije by SNS Uzivo