Foto: nsuzivo.rs

Na služenje vojnog roka svečano je ispraćeno 20 kandidata, 18 momaka i dve devojke, koji su ispunili sve standarde. Budući vojnici će služiti vojni rok šest meseci, a dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svakog meseca primaće novčanu nadoknadu od 38.000 dinara i plaćenje putne troškove. Nakon završetka mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Potpukovnik Dragan Dimovski, načelnik centra Ministarstva odbrane lokalne samouprave Novi Sad, naglasio je da je svakim uputnim rokom sve veća zainteresovanost kandidata za služenje vojnog roka s oružjem.

Potpukovnik Dragan Dimoski; foto: nsuzivo.rs

-Oni nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. Ovu priliku koristim da pozovem sve momke i devojke zainteresovane za služenje vojnog roka da se od sutra prijave, ali i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire za martovskom uputnom roku što mogu učiniti u kancelarija Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, na portalu Vlade Republike Srbije e-Uprava i u ekspoziturama JP “Pošta Srbije”- pozvao je Dimovski.

On je dodao da je broj kandidata koji se upućuje na služenje u ovom roku veći za 34 posto nego broj kandidata nego u istom roku prošle godine.

Foto: nsuzivo.rs

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je istorijsko povećanje plata za vojna lica. Za sada je poznato da će plate za vojna lica, oficire, podoficire i vojnike po ugovoru biti povećane za 25 odsto.

-Moramo da ulažemo u našu Vojsku, vojnike, podoficire, oficire i civilni sektor. Kada pričamo o nekim materijalnim privilegija ili prednostima kad ste pripadnik Vojske Srbije nije samo pitanje plate, kao pripadnik Vojske imate i odeću, obuću, ishranu, smeštaj i mogućnost da jeftinije kupite stan od komercijalnih uslova. Pričali smo da možda ljudi koji se odazivaju na vežbe iz rezervnog sastava imaju prednost kod zapošljavanja, da im se deca prioritetno upisuju u vrtiće i da tako stimulišemo ljude da budu u sistemu odbrane. Vojska Srbije je najsnažnija odvraćajuća snaga za sve one koji ne žele dobro Srbiji. Ako ne ulažemo u našu Vojsku, u koga ćemo onda? Država mora u nimalo jednostavnim okolnostima da izdvaja značajna sredstva za Vojsku Srbije i profesionalni vojnički kadar cene ovo što je država posle dve godine korone uspela da obezbedi finansijska sredstva za povećanje plata – naveo je Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments