Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Paviljon Vojvodine i najboljeg što dolazi iz nje svečano je otvoren danas. Na njemu su se predstavili i manji proizvođači iz Novog Sada, kao i iz čitave pokrajine. U Beogradu je upravo ovaj štand dobio nagradu za paviljon koji je posetilo najviše gostiju. 

-Nije cilj da se mi promoviše već da građanima pokažemo gde ide novac od sekretarijata, a to je na ove divne ljude koji izlažu. I da konačno shvatimo da preko granice nije ni lepše, ni sunčanije, da nema nigde lepše nego što je ovde. Vojvodina, kao najrazvijeniji deo Srbije, je nešto čime smo se dičili u Dubaiju, a danas na Novosadskom sajmu. Najbolje iz Vojvodine su ljudi- istakao je na otvaranju Paviljona Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za turizam i privredu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na ovom Paviljonu nalazi i ulica Starih zanata, na kojoj možete probati najukusnije meso, ispiti najlepše vino, ali i pojesti jedne od najlepših kolača u Novom Sadu, što estetski što doslovno.

-Ne izlažemo prvi put na Sajmu, pre godine dobili smo prvu nagradu za najpreduzetnicu u agrobiznisu za konditorske proizvode, a Oki’s kolači su dobili pehar za najbolje proizvode iste godine od Novosadskog sajma. Sajam mnogo zanči, jer mnogo ljudi kasnije dođe i kaže da su kolače probali baš na sajmu. Potpuno smo drugačiji od estetike do ukusa, jer smo autentičnih receptura malih kolača, a očekuje nas novi ukus limun-jagoda, koji sutra izlažemo na sajmu- rekla je za NS Uživo Olja Jurišin, vlasnica Oki’s cakes, poslastičarnice iz Novog Sada.

Na štandu Grada Novog Sada zatekli smo predstavnike organskog povrća “Vozar”, jednom od najstarijih farmi u Srbiji koja se bavi organskom proizvodnjom sa prvim sertifikatima i tradicijom preko tri decenije.

-Grad Novi Sad zastupa organske proizvođače, kao i proizvode koji su zaštićeni geografskim poreklom, kao što su futoški kupus ili med sa Fruške gore. Ove godine nas čekaju gosti iz inostranstva, a ono što nama kao proizvođačima znači je da ćemo možda upoznati buduća mušterija. Od naših proizvoda se najviše prodaju šargarepa i salata, po kojoj smo najpoznatiji- istakao je Vladimir Vozar za naš portal.

Grad Novi Sad će na sajmu predstaviti i šta nudi od subvencija proizvođačima sa teritorije grada. Ove godine, po prvi put, Grad će pružiti subvencije vinarima.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments