Foto: Profimedia, Alamy

Džeparoši u autobusima nisu nova pojava, decenijama se ljudi suočavaju sa problemom da kada dođu kući shvate da im novčanik nije u torbi. Izgleda kao da ovom fenomenu ne može da se stane na put. 

Ovog puta Meka za džeparoše bila je linija 7, koja ide od Novog naselja do Limana. Naša čitateljka javila nam se kada je shvatila da je odžeparena.

-U autobusu je bila standardna gužva. Ništa nije slutilo na to da ću ostati bez novčanika. Stajala sam blizu vrata i ništa mi nije bilo sumnjivo. Međutim, nakon što sam izašla iz autobusa i krenula ka kući primetila sam da mog novčanika nema. U njemu sam imala novca, znam da mi neće biti vraćen, ali i dokumenta. Molim sve ljude koji pročitaju ovu vest, da ako pronađu dokumenta na ime Gordana Malešević pozovu na broj 065-23-89-787- kontaktirala nas je ova sugrađanka.

Po nekim nepisanim pravilima, džeparoši rade u grupama, a pojedinci u proteklih nekoliko godina dolaze iz susednih država kako bi “operisali” po autobusima i krali građanima novac. Takođe, neki od saveta policije su da osobe ne zapisuju na cedulje svoje pin-kodove za kartice i nose ih u novčanicima, kako ne bi ostali i bez novca na računu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments