Foto: BabyGaga

Čak i ako se neki muškarci plaše i razmišljaju o tome da li zapravo treba da prisustvuju porođaju svojih partnerki, da li će moći da gledaju svoju voljenu osobu u takvim bolovima,sve će se to pretvoriti u nezaboravan trenutak one sekunde kada vaš mališan dođe na svet.

Jedna od pozitivnih stvari je da ćete biti prisutni tokom prve minute bebinog života i stvoriti prvu najlepšu zajedničku uspomenu.

Foto: Alison Harvey Photography

Takođe, partner može pomoći od samog početka, pogotovo s dojenjem. Ove situacije najčešće ne uspeju iz prve onako kako ste zamislili, zato podrška može biti od velike pomoći. Zbog nemogućnosti kretanja, partner može da vam doda jastuk, vodu, sok ili pruži laganu masažu.

Još jedna pozitivna stavka je da partner može biti psihološka i emotivna podrška, jer mogu pomoći da se osećate opuštenije i mogu ih nesmejati, prenosi Bright Side.

Četvrta pozitivna stvar kod prisustva očeva na porođaju je da prisutnost tokom trudnoće, pregleda, ultrazvuka i porođaja ima veliki uticaj na povezanost kasnije sa detetom, a to utiče na emocionalni i kognitivni razvoj deteta.

Foto: Shutterstock/Family Action

Partner će biti uz vas ako bude potrebno da se donesu određene brze odluke. Ponekad porođaj može ići glatko, bez ikakvih komplikacija. U slučaju da se dogodi nešto što nije bilo očekivano ili što zahteva brzo rešavanje, prisutnost muža može biti od velike pomoći, a u nekoliko slučajeva upravo je ona i spasila život supruge i novorođenčeta.

missmama/nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments