Foto: Privatna arhiva

Petra Spasojević, pijanistkinja koju je iznedrila rodna Kuršumlija, godinama živi, uči i stvara u Novom Sadu. Petra je učenica Muzičke škole “Isidor Bajić”, u klasi profesorke Ane Frlin, a njeni uspesi nižu se od takmičenja u Srbiji do onih u inostranstvu. 

Petra sa svojom profesorkom Anom Frlin i pevačicom Leontinom; foto: Privatna arhiva

Nakon što je pre samo nekoliko dana bila na prijemu kod ministarke Begović, a prethodno bila nagrađena kao najbolji srednjoškolac u Srbiji po oceni komisije Saveza slepih Srbije, osamnaestogodišnjakinja je danas nagrađena Svetosavskom nagradom u Vladi Republike Srbije. Petra se našla među 34 dobitnika nagrade, a na konkurs je pristiglo čak 180 prijava.

Ministar prosvete Branko Ružić uručio je pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2022. godinu za postignute “izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanja obrazovno-vaspitne prakse, kao i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja”.

Foto: Privatna arhiva

Prenos Svečane akademije možete pogledati večeras od 20.00 časova na drugom programu javnog servisa Srbije, a na kojoj će nastupati i naša sugrađanka.

Ivona Karan

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments