Ilustracija (Foto: Stefan Koprivica)

U Višem sudu u Novom Sadu je završen glavni pretres protiv D. P. (39) iz Veternika, orkivljenom za pokušaj ubistva kolima na parkingu kod Master centra, a tužilaštvo je predložilo da se okrivljenom oduzme automobil, kao sredstvo izvršenja krivičnog dela.

On se sumnjiči da je, u alkoholisanom stanju, uz pretnje i psovke, automobilom namerno naleteo muškarca i tom prilikom mu naneo povrede opasne po život, piše Dnevnik.

On se sumnjiči da je, u alkoholisanom stanju, uz pretnje i psovke, automobilom namerno naleteo muškarca i tom prilikom mu naneo povrede opasne po život, piše Dnevnik.

Takođe je, navodno, ugrozio sigurnost još jednog čoveka i drugih ljudi koji su se zatekli na mestu događaja. U završnoj reči okrivljeni je naglasio da mu je žao što je u ovom događaju povređen čovek.

Prema navodima optužnice, okrivljeni se tereti da je 4. novembra 2019. godine u Ulici braće Popović, posle rasprave, pokušao da ubije svojim kolima oštećenog N. J. (45) iz Futoga. Pripisuje mu se da mu je sposobnost upravljanja svojim postupcima bila smanjena, ali ne bitno, zbog dejstva 2,47 promila alkohola u krvi.

Stavlja mu se na teret da je pokušao da liši života oštećenog tako što je nakon verbalne rasprave s njim ispred ugostiteljskog objekta, startovao automobil, ubacio ga u brzinu, usmerio prednji deo vozila ka njemu i dao gas.

Oštećeni je nekoliko puta izbegao udar, ali ga je okrivljeni automobilom jurio dok nije naleteo na njega!

Izricanje presude zakazano je za 31. maj.

blic.rs / dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nervoza
25/05/2022 23:54

Strasno. Opasno je kad za volanom sedi psihopata, a ima ih po NS. Jadan covek. Danas se neki taksista izdirao na mene, jer mi se ugasio auto. Rekoh mu da nece da upali, nastavio je da psuje.