Foto: 024info.rs

Prvi put, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću u Subotici, biće montiran ledeni tobogan za najmlađe. U skladu sa aktuelnim merama štednje, novogodišnja rasveta će krasiti ulice  grada mesec dana, odnosno 20 dana kraće nego ranije. Umesto dve hiljade dekorativnih elemenata, biće postavljeno 1.300.

Od 15. decembra pa do kraja januara građanima će biti na raspolaganju čak pet montažnih klizališta, a prvi put ove godine, kod svečanog ulaza u Gradsku kuću, biće postavljena “ledena skakaonica”.

Foto: J.L./Novosti

– To je jedna novina kojoj će se, siguran sam, veoma obradovati najmlađi sugrađani. U pitanju je ledeni tobogan. Montažna klizališta biće postavljena na Prozivci, kao i u Bajmoku, Čantaviru, Novom Žedniku i na Paliću – rekao je Nebojša Gabrić iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

U centru, na Radijalcu i na Prozivci će biti postavljene novogodišnje figure, a ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću biće postavljene kočije sa irvasima i Deda Mraz. Praznična rasveta izostaće ove godine u okolnim naseljima, kao i u pojedinim ulicama u gradu.

Foto: subotica.com

Takođe, ako se odlučite da Subotica bude vaš vikend odmor, posetite i 11. po redu “Winterfest”, koji je otvoren juče i koji će trajati do 8. januara u centru grada.

Posetiocima će se predstaviti više od 60 izlagača, s ponudom kuvanog vina i razne gastronomske specijalitete, rukotvorina, novogodišnjih ukrasa i dekoracije. Zimski vašar “Winterfest” organizuje JKP “Subotičke pijace” u saradnji sa lokalnom samoupravom.

novosti.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments