Foto: pedja.rajic84
Šesta po redu, zimska manifestacija „Ledena šuma“ počela je danas u Dunavskom parku. Prisutne na svečanom otvaranju zabavljali su novosadski „Haos animatori“, članice Klizačkog kluba „Vojvodina“, deca iz Hokejaškog kluba „NS Stars“ i muzički sastav „Banda drvena“, a manifestaciju je otvorio član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić.

– Novi Sad je već uveliko okićen i na nekoliko lokacija u gradu imamo manifestacije koje duh i tradiciju božićnih marketa donose u naš grad. Siguran sam da će i „Ledena šuma“ svojim sadržajima, pre svega divnim klizalištem ulepšati deci praznične dane i zimski raspust. Organizatori su pripremili dobar kulturno-zabavni program, kao i izložbeno-prodajni prostor koji promoviše lokalne umetnike i zanatlije. Time će doprineti lepšoj novogodišnjoj atmosferi, ali i obogatiti turističku ponudu Novog Sada – izjavio je dr Dragan Stajić i pozvao Novosađane da, do 16. januara dođu u Dunavski park i pridržavajući se propisanih epidemioloških mera, uživaju u prazničnoj atmosferi manifestacije.

Kao i svake godine, u „Ledenoj šumi“ biće organizovan prodajni bazar gde će se posetiocima predstaviti lokalni umetnici, zanatlije i proizvođači hrane, slatkiša i zimskih delikatesa. Ljubitelji klizanja imaće priliku da se oprobaju na modernom i lepo uređenom otvorenom klizalištu površine 1300 kvadratnih metara i da iznajme klizaljke na licu mesta. Od subote, 18. decembra, svaki dan u periodu od devet do 21 čas biće organizovane smene u trajanju od sat i po vremena, a u cilju popularizacije rekreativnog klizanja „Ledena šuma“, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućiće besplatne grupne posete.

U okviru kulturno-zabavnog programa biće održani umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, animacije na ledu, svirke, di-džej nastupi, izložbe i drugi sadržaji, a 31. decembra, u dnevnom terminu, i novogodišnji program. Prema rečima organizatora, tokom manifestacije biće prikupljana sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije i sredstva i donacije za lečenje najmlađih Novosađana koji su oboleli od cerebralne paralize.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments