Foto: Ustupljene fotografije
U novom parku između Novog naselja i Detelinare JKP “Gradsko zelenilo” je započelo sadnju 12.400 sadnica cveća. U cvetnoj gredici veličine 250 kvadrata biće posađeno 6.200 komada likovica i 6.200 komada sadnica viole.

Novi park, jedna od najvećih gradskih zelenih oaza prostire se na 35.000 kvadratnih metara. Pored fontane sa mostićima, veštačkog jezera, i pešačkih staza, park je opremljen pripadajućim mobilijarom – od dečijih igrališta, teretana na otvorenom, pergola do klupa i kanti za otpatke.

Foto: Ustupljene fotografije

– Gradsko zelenilo nastoji da ispuni sve ono što je gradonačelnik Miloš Vučević najavio strateškom odlukom o Novom Sadu kao “zelenom gradu”. To podrazumeva kontinuirano unapređenje, očuvanje i uređenje zelenila. Jesen je inače najlepši period tokom godine kada se posvećuje posebna pažnje uređenju javnih površina sadnjom novog cveća i višegodišnjih biljaka – kaže Miloš Egić, direktor Gradskog zelenila.

Foto: Ustupljene fotografije

A Danijela Andrić, pomoćnik direktora kaže da sadnja sezonskog cveća u Novom parku između Novog Naselja i Detelinare koja je počela , podrazumeva početak te aktivnosti Gradskog zelenila čiji radnici će tokom jeseni, na više lokacija u Gradu, posaditi 74.000 sadnica proizvedenih u plasteniku tog gradskog preduzeća.

Foto: Ustupljene fotografije

– Najviše sezonskog cveća čine “dan-noć” (Viola) različitih veličina i boja, zatim “bele rade” (Bellis), odnosno “spomenak” (Myosotis). U isto vreme biće posađeno 44.500 lukovica lala raznih boja, šafrana i narcisa. Dvogodišnje cveće cvetaće sve do proleća, kada će i lale svih boja svojom lepotom obogatiti gradske cvetne površine, žardinjere, parkove i trgove – rekla je Danijela Andrić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments