facebook.com/np.fruskagora
Počeo je izbor imena za pet jedinki bizona koji su pre manje od mesec dana pristigli u Nacionalni park “Fruška gora”.
Potrebno je u komentaru ispod fotografija ostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih ili dodati svoj predlog. Ukupno pet predloga sa najviše lajkova odlučiće i biće nagrađeni.
Glasanje traje do 28.04.2022. godine.

Uži izbor imena napravila su deca predškolskog uzrasta iz Srbije, Španije i Poljske, navedeno je na Fejsbuku.

SRB: SRBA, BOGI, STEFA, SALE, PERA, MITAR, MARKO, ĐOLE, ĐUKA, LALA, MIKI, LAZA, BANE, ANĐELKA, BRANKICA, BILJA, CVETA, ČARNA, DIVNA, DUŠKA, DRAGANA, ĐURĐA, GORICA, IVKA, JUGA, KATA, KALINA, KRASNA, KRUNA, LANA, LENKA, LJUPKA, MILICA, NADA, NINA, SLAVICA, SLAĐA, PETRA, VERA, FRUŠKA
ESP: Reina (Reina), Paqui (Paki) ,Niña ( Ninja) , Gordi (Gordi), Chiquito (Čikito)
POL:PYZA, GRACJA , NADZIEJA , MIŁA,LALOK

Kako je naveo direktor Nacionalnog parka Fruška gora Radoslav Krunić, bizoni su sada u četrdesetodnevnom periodu karantina i adaptacije, nakon čega će građani moći da ih vide uživo.

-Ma koliko građani žele što pre da ih vide, prateći uputstva i preporuke svetskih stručnjaka za evropske bizone, kao i propise veterinarske inspekcije, neophodno je ispoštovati period karantina i adaptacije bizona“, napominje Branka Bogavac PR NP Fruška gora, i dodaje – „ako smo čekali 5 godina na njihov dolazak možemo se strpiti još mesec dana pružajući im neophodan mir za upoznavanje sa njihovim novim domom na Fruškoj gori -navodi se na sajtu parka.

Jedan mužjak i četiri ženke evropskog bizona, poreklom iz Poljske, 29. marta stigli su u Nacionalni park Fruška gora. Nacionalni park je pozvao građane da se na Fejsbuk profilu parka izjasne o predlozima imena za pet bizona.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
zabrinuti
20/04/2022 10:17

zašto se glavni bizon ne bi mogao nazvati, naprimer, Aleksandar, Vule ili Šef…!?

Djuka bizon
21/04/2022 11:23
Reply to  zabrinuti

I nikako drukčije! 🙂