Foto: SIM
Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u petak 27. maja stiže u Novi Sad.

Planirano je više turnira, a prvi počinje u 12 časova u OŠ „Vuk Karadžić“, a na teren će najbolji basketaši i basketašice. Turnir u basketu 3×3 Sportske igre mladih organizuju u saradnji sa Košarkaškim savezom Vojvodine.

Glavni program počinje u 17 časova na Trgu slobode, trkom na 60 metara. Od 18 časova održaće se turnir u igri „Lino između dve vatre“, sledi od 19 sati ekološka radionica i ekološki poligon „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“.

Štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“ počinje u 19.30. Ceremonija dodele medalja i paljenje baklje prijateljstva počinje u 20 časova. Za kraj, Novosađani će od 21 sat moći da uživaju u koncertu grupe Crvena jabuka.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Pružaju priliku deci da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Igre spajaju region a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Sportske igre mladih se održavaju već 26. godinu u Republici Hrvatskoj, 12. godinu u BiH i ovo će biti 9. sezona u Republici Srbiji.

Od osnivanja Igara do danas u  Igrama je učestvovalo više od 2.000.000 učesnika.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments