Foto: SMARTLIFE / TESLA
Predstavnici kompanije Stelantis (Stellantis) i Vlade Srbije potpisali su danas u Predsedništvu Srbije ugovor o finansiranju proizvodnje električnih automobila u fabrici u Kragujevcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle potpisivanja ugovora rekao da time počinje nova era u investicijama u Srbiji.

Kako je objasnio, nova investicija u kragujevačkoj fabrici automobila biće u vrednosti 190 mil EUR, od čega će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 48 mil EUR.

On je kazao da će priprema proizvodnje novog modela automobila trajati do kraja 2023, a da bi proizvodnja u Kragujevcu počela u trećem kvartalu 2024.

Novi model električnog automobila će, po rečima Vučića, biti namenjen srednjoj klasi.

Vučić je jutros razgovarao sa rukovodstvom kompanije Stelantis, koje predvodi izvršni direktor Karlos Tavareš, a sastanku je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Stelantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila, jedna od četiri najveće u svetu, a formirana je 2021. godine spajanjem italijansko-američkog konglomerata Fijat Krajsler Automobili (Fiat Chrysler Automobiles) i francuske PSA grupe.

ekapija.rs/Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments