Foto: wikimapia.org
S obzirom da su odabrane firme koje će rekonstruisati tribinu na stadionu RFK “Novi Sad”, radovi će započeti vrlo brzo.

Novosadskim firmama “Intek” (Intec), “ARJ tehnoloyi” i “Neo inženjering”, kao i preduzeću za promet i usluge “Frenki alarm” iz Valjeva povereni su poslovi istakli su nadležni u Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove su obnovu.

Rekonstrukcija tribina na stadionu RFK “Novi Sad” na Detelinari koštaće oko 204,8 miliona dinara, s PDV-om (204.826.028).

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je tribina u lošem stanju zbog dotrajalosti i neadekvatnog sistemskog saniranja problema. Na mnogim delovima objekta vidljiva je vlaga, oguljeni su zidovi, a betonski elementi na tribinama su oštećeni i bez odgovarajućeg pada za odvođenje atmosferske vode ali i hidroizolacije.

Projektom je predviđena reorganizacija prostora, zamena stolarije, ugradnja nove hidro i termo izolacije, postavljanje keramike i laminata, te nabavka novih sanitarija i pomoćne opreme, kao i rekonstrukcija svih instalacija: elektro, vodovoda i kanalizacije.

Svečana loža će biti demontirana, a na njenom mestu planirana je nova dvodelna, odnosno prostor za VIP gledaoce i za novinare. Taj segment površine 21,63 i 5,39 metara u osnovi, objediniće dve funkcionalne celine, obe sa zatvorenim i otvorenim natkrivenim prostorom, s tim da će unutrašnjost biti termoizolovana i klimatizovana.

S obe strane svečane lože do dna tribina su planirane pristupne stepenice, što će, kako je objašnjeno, smanjiti frekventnost sa jednih na dvoje stepenica, čime će biti postignuta i simetričnost vizure objekta. Stara sedišta na tribini biće zamenjena novim, a planirano je 2.008 mesta, dok će zaštitna ograda biti popravljena ili zamenjena, u zavisnosti od procene stabilnosti.

Na fasadi, ka fudbalskom terenu, projektanti su predložili rušenje dela objekta, u prizemlju, koji je dograđen osnovnom gabaritu. Na taj način bi “izbačen” zid bio vraćen na prvobitnu poziciju, odnosno na glavnu liniju fasade, s tim da će na tom zidu biti ugrađena četiri dvokrilna prozora.

U unutrašnjem prostoru, celom dužinom ispod tribine (osim iznad lokala 1 i 2) biće izgrađena međuspratna konstrukcija od čeličnih elemenata. Naime, objekat samo u centralnom delu ima međuspratnu konstrukciju od armirano-betonskih elemenata, a uvođenjem nove međuspratne konstrukcije biće povećana površina potkrovlja. Predviđena je ugradnja četiri jednokraka i jednog kružnog stepeništa.

Nsuzivo.rs/Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments