Glavni pretres za ubistvo beskućnika Aleksandra P. (34) iz Beograda u Kineskoj četvrti zakazan je za danas, a okrivljeni Miodrag M. (41) iz Beograda, Miša T. (44) iz Novog Sada, Zorica D. (38) iz Petrovaradina i Željko M. (46), koji se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu na svirep način, biće dovedeni na suđenje iz pritvora.

Oni se terete da su u novosadskoj Kineskoj četvrti, na Bulevaru Despota Stefana broj 5, krajem oktobra prošle godine nasrnuli na Aleksandra P. i tukli ga rukama i nogama, da bi u jednom momentu neko od njih uzeo sataru i udario nesrećnog čoveka, što je bilo kobno. Njih petoro su živeli kao beskućnici i pretpostavlja se da su, pre nego što je došlo do sukoba, konzumirali alkohol.

Beživotno telo nesrećnog čoveka je dva dana kasnije pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji.

Inače, mesto zločina, u tom delu novosadskog Limana, bilo je stecište beskućnika koji su razvalili vrata prostorija u kojima su boravili i gde se desilo ubistvo nakon kojeg su uhapšeni Miodrag M., Miša T. i Zorica D., kao i Predrag T. (36) iz Bukovca i Mladen T. (48), državljanin Hrvatske, koji nije imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu. Nešto kasnije je uhapšen i Željko M. jer je bio u bekstvu i za njim je bila raspisana poternica.

I dalje iza rešetaka
Okrivljenima Zorici D. i Miši T. sud je poslednji put produžio pritvor za još 60 dana, odnosno do 25. septembra, zbog opasnosti od bekstva, a Miodragu M. i Željku M., pored navedenog razloga, pritvor je produžen i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Iako su se Mladen T. i Predrag T. u početku sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv njih je dalji postupak obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su na bilo koji način pružali pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments