Foto: Ilustracija

Od 18. do 27. novembra održava se tradicionalna manifestacija “Dani matematike u Novom Sadu“, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka SANU u Novom Sadu, .

Manifestacija počinje u četvrtak, 18. novembra pub-kvizom KvizoMath 2021 u Bezza Caffeu sa početkom u 16 i 30 časova. Biće organizovani kviz masteri matematičari sa 6 rundi po 10 miks pitanja iz geografije, istorije, književnosti, sporta, filma, prirodnih nauka, matematike, opšte informisanosti, food&drinks&cooking i jedan Song Quest. Učešće je besplatno, a najboljima sleduju lepe nagrade.

U petak će na PMF-u biti održana dva naučna predavanja iz savremene matematike, a očejuju se i gosti iz Češke.

U subotu, u Amfiteatru 7 u zgradi Departmana za matematiku i informatiku, sa početkom u 11 časova biće održana dva naučno-popularna predavanja, na koje su pozvani svi ljubitelji matematike, uključujući i učenike srednjih škola. Posle predavanja je proglašenje pobednika na konkursima Društva matematičara Novog Sada “Matematički Kalendar 2022.” i “Matematičke minijature 2021”.

Četvrtak, 25. novembar je dan posvećen našoj nedavno preminuloj sugrađanki, akademiku Olgi Hadžić. U Ogranku SANU u Novom Sadu, sa početkom u 17h, biće nekoliko kratkih predavanja, kao i muzički deo večeri, u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane ljubitelje matematike, sem poslednjeg dana, u subotu, 27.novembra, kada se održava akreditovan seminar za profesore matematike.

Detalje možete videti na sajtu Društva matematičara Novog Sada, www.dmns.edu.rs.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments