Foto: Zmajeve dečje igre

Višednevna manifestacija Zmajevih dečjih igara održaće se u Novom Sadu od 1. do 10. decembra, a obuhvatiće niz programskih dešavanja.

Neka od njih su:

31. Festival monodrame za decu, pozorišne, likovne i poetske radionice za decu i mlade, razgovori o dramskoj umetnosti, promocije novih knjiga, izložbe ilustracija i digitalnih otisaka, svečanost “Zmajev dan”, u okviru koje se na dan rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, dodeljuju Nagrada “Rade Obrenović”, autoru najboljeg romana za decu i mlade u 2022. i Nagrade “Sigridrug” za tekst i glumačko izvođenje, pobednicima takmičarskog dela 31. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara.

Podržavajući umetničke impulse i kreativni potencijal umetnika, projekat Decembarski Zmajdani lepih reči realizuje se u kontinuitetu pune tri decenije, što je potvrda kvaliteta inicijalne ideje i umetničkom razvoju manifestacije.

Programi Zmajdana će i tokom ovogodišnjeg izdanja okupiti veliki broj saradnika i učesnika – decu i mlade svih uzrasta, profesore i studente akademija i fakulteta umetnosti, visokih strukovnih škola, predavače, glumce, književnike, dramaturge, kompozitore, scenografe, producente, bibliotekare, novinare, pedagoge.

Decembarske Zmajdane lepih reči podržavaju Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Privredna komora Vojvodine, BB Minakva, Delicious Food doo.

31. Festival monodrame za decu se održava uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu i društveno odgovornih kompanija.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments