Foto: Shutterstock/Ilustracija
Interesovanje građana za turističke vaučere veće je nego ikada ranije i do srede u podne stiglo je 73.710 prijava, a najviše iz Šumadije.

Ovo je juče rekla ministarka turizma, Tatjana Matić, apelujući na građane da požure, jer se ovi kuponi rekordnom brzinom dele. Ona je istakla da je do sada u šemi podele ove subvencije učestvovalo 2.700 ugostiteljskih objekata širom Srbije, i da su pozvali one koji se još nisu prijavili, da to učine.

– Najveće interesovanje građana je za Prolom banju, zatim za Lukovsku banju, Kopaonik, Sokobanju, Sijerinsku banju i naravno za Zlatibor – navela je Matićeva.

– Najveći broj prijava je stigao u kragujevačku poštu. Što se ugostiteljskih objekata tiče, odziv je veoma dobar i za neke visokokategorisane hotelske smeštaje, što nas posebo raduje, kao i to što se sada prvi put u znatno većem broju prijavljuju gradski hoteli, jer je do sada uglavnom to bilo rezervisano za unutrašnjost i za banje i planine.

Kako ističe, izdavanje nove emisije vaučera je veliki podsticaj za domaću ugostiteljsko-turističku privredu, koja od početka ove godine beleži mnogo bolje poslovne rezultate nego prošle sezone, koja je bila rekordna.

– Mislim da ćemo imati sjajan ulazak u jesenju sezonu koja je za nas tradicionalno veoma dobra, jer na jesen imamo mnogo manifestacija, pogotovo naši gradovi – ocenila je Matićeva.

novosti.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments