Foto: Anadolija/Miloš Vujović
Na 12. takmičenju u ležanju, koje u Breznima organizuje Etno selo Montenegro, titulu najodmornijeg osvojio je Žarko Pejanović, zvani Knele, objavila je danas Radio-televizija Crne Gore.

Od ukupno devet učesnika, u finalu su se borili Žarko Pejanović sa Zabjela i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

Pravila takmičenja su jednostavna – ko najduže bude ležao poneće naslov prvaka, a i nagradu od 350 evra. Pejanović je izdržao oko 60 sati neprekidnog ležanja.

Kako je ranije nezvanično objavljeno, bilo je pregovora o podeli titule, ali je Pejanović bio odlučan u tome da prvo mesto donese na Zabjelo.

– Nije bilo teško. Veruj mi, nisam se ni zagrejao – rekao je Pejanović za portal Glas Zabjela.

Pejanović je objasnio da su takmičari u najvećem problemu kada dođe poseta da izrazi podršku, dodavši da kad nekome dođe familija, tome je teško da ne ustane, ali da kada dođe društvo, to je zabava.

Neobično takmičenje je pre 11 godina pokrenulo Etno selo Montenegro, čiji predstavnik Milonja Blagojević kaže da su prošle godine “blago promenjena pravila”.

U prvih 10 sezona nije bio dozvoljen odlazak do toaleta, ali smo se bojali da takmičarima to ne nanese neke zdravstvene probleme, pa smo dozvolili odlazak u toalet na svakih osam sati, rekao je Blagojević.

Dodaje da se tada manifestacija pretvorila u pravo psihološko takmičenje, a i takmičenje ko može duže da izdrži da leži, pa je rekord sa 52 sata pomeren na 117 sati prošle godine.

FoNet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments