Foto: Aleksandar Morović za gradnja.rs

U toku su pripremni radovi na izgradnji budućeg najdužeg tunela u Srbiji, koji iznosi 3,5 kilometara.

Radovi na izgradnji Fruškogorski koridori, koji će sa četiri trake povezati Novi Sad i Rumu, počeli su u maju prošle godine, a kao najzahtevniji poduhvat u sklopu čitavog projekta izdvaja se probijanje tunela “Iriški venac” koji će sa svojih bezmalo 3,5 kilometra dužine biti najduži tunel u Srbiji.

Kako je najavljeno, ovaj dvocevni tunel biće probijen na deonici između naselja Paragovo u Sremskoj Kamenici i obilaznice oko Rume, čime će se tranzitni saobraćaj konačno izmestiti s prostora Nacionalnog parka Fruška gora.

Kada se iz pravca Novog Sada uputite ka Rumi, u tunel ćete ući tačno na račvanju dve saobraćajnice za penjanje, odnosno spuštanje sa Iriškog venca.

Foto: Aleksandar Morović za gradnja.rs

Sagrađeni su potporni zidovi za prilazak kampu koji će raditi na ovom velikom infrastrukturnom projektu. Sagrađena je i prva zgrada za smeštaj radnika i opreme.

Idejni projekat za tunel “Iriški venac”, čija puna dužina iznosi 3.480 metara, urađen je u Institutu za puteve još 2016. godine, kada je predviđeno da kolovoz bude betonski.

Međutim, od te ideje se na kraju odustalo, pa će saobraćajne površine u tunelu ipak biti prekrivene asfaltom, dok je planirana širina kolovoza osam metara sa dve trake.

Projektovane su i bezbednosne niše na svakih 150 metara i prolazi za pešake na svakih 290 metara kroz koje će moći da se prođe u slučaju požara, saobraćajnih nesreća i dr.

Osim toga, biće izgrađen i kontrolni centar iz kog će kamere nadgledati saobraćaj u ovom i još jednom tunelu – „Širine“, koji će biti dug oko 350 metara, a u okviru čitavog sistema pratiće se i zagađenje.

Predviđena je i izgradnja dva vezna tunela kroz koje će moći da prođu i kamioni ako ostanu u kvaru, a sve je projektovano u saglasnosti sa nemačkim standardom bezbednosti RAPT.

Investicija od 606 miliona evra

Prema poslednjim podacima, trenutno se izvode radovi na ulaznom portalu tunela Iriški venac, a u toku je i izrada dokumentacije za građevinsku dozvolu za most preko Dunava u okviru deonice 3 – Petlja Kać-Petrovaradin.

Da podsetimo, vrednost čitavog projekta Fruškogorskog koridora iznosi 606 miliona evra, a prema dogovoru sa kineskom kompanijom CRBC, koja je glavni izvođač radova, za svako posečeno stablo na Fruškoj gori biće posađene dve nove sadnice.

gradnja.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
KojadinKoy
09/03/2022 18:08

Sigurno
Napredno
Samouvereno ….SRECNO