Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U pojedinim školama u Novom Sadu i njegovoj okolini je zabranjeno izlaženje van školskog dvorišta tokom velikog odmora, a kao razlog ističe se bezbednost dece. Da li će sve škole morati da uvedu ovo pravilo ili ne za naš portal otkrila je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Foto: nsuzivo.rs

Naša sagovornica navodi da se pitanje odlaska dece van dvorišta u školi za vreme školskog odmora može rešiti jednim opštim ili internim aktom unutar škole.

-Dosta škola, pedagoško-psiholoških službi i stručnih saradnika u okviru škola, ukoliko žele da sprovedu neku meru, a to im zakon omogućava, oni to mogu zaista da urade. Ukoliko škola smatra da im je neophodna ovakva mera što se tiče kretanja dece tokom odmora oni tu meru mogu da sprovedu. Isto je i za pitanje korišćenje telefona na času. Škola ima izbor da to uradi- istakla je Vučinić za NS Uživo.

nsuzivo.rs

 

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Biljana
17/12/2022 14:51

Poštovana gospodjo ,uopste nije važno da li će deca izlaziti ali direktorka škole koju dobro poznajete brani deci da prdju kapiji i preuzmu užinu od dostave !to nije u skladu sa zakonom

Avion
18/12/2022 08:54

Tako treba i ko dođe u skupštinu da ne može da je napusti do kraja!