Foto: TONS
Pored pravih zimskih dana, hladnih noći, prvih pahulja, toplog čaja, vunenih šalova i kapa, decembar je poznat i po famoznom pitanju koje jedni jedva čekaju da čuju, a drugi izbegavaju u širokom luku. Pitanje „Gde ćeš za Novu godinu“ postalo je već stvar tradicije i čini se da bez njega nijedna Nova godina ne bi ni imala čar koju dobija ovim, sad već, duboko ukorenjenim pitanjem.

Redakcija NS Uživo bukvalno se pozabavila njime i pitala Novosađane kako će provesti novogodišnje praznike s obzirom na nestabilnu epidemiološku situaciju i mere koje su na snazi u gotovo celom svetu.

-Smatram da nema ništa loše u tom sad već tradicionalnom pitanju. Euforija je pozitivna stvar, spašava ljude rutine. Što se mene tiče, ovu Novu godinu kao i svaku prethodnu dočekaću sa porodicom kod kuće. Mere koje su na snazi još su mi dodatno olakšale pri izboru – kaže nasmejani Novosađanin.

Među anketiranima bilo je i sugrađana koji će i pored trenutne epidemiološke situacije otputovati negde.

-Za Novu godinu planiram da idem u Sarajevo. Organizovali smo se u parovima, tako da jedva čekam polazak. Planiramo da obiđemo i Jahorinu. Volim toplinu i raspoloženje Bosne – kaže sugrađanin.

Još jedna evropska destinacija mogla se čuti kao odgovor kod više Novosađana, a to je Budimpešta. Kako kažu, razlog odlaska u grad prelepe arhitekture i bogatog istorijskog nasleđa je i taj što je za ulaz u Mađarsku potreban samo pasoš i dobra volja.

-Želja mi je bila da otputujem negde, a nisam vakcinisan. Budimpešta mi se učinila kao idealna destinacija – bio je jasan anketirani.

Bilo je i onih koji se neće libiti noćnog provoda, jer kako kažu, doček Nove godine bez dobre muzike i društva i nije doček.

-Svaku Novu godinu provodim u noćnom provodu sa društvom. Imam propusnicu, vakcinisan sam, ništa me ne sprečava da i ovu godinu dočekam kao i svaku prethodnu – kaže jedan novosadski student.

Ukoliko ipak odlučite da u ovom periodu otputujete, a u tome vas sprečavaju stroge mere ulaska u pojedine zemlje, podsećamo da je za ulazak Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku potreban samo pasoš. Ako pak odlučite da najluđu noć provedete u nekom od novosadskih klubova, moraćete sa sobom poneti kovid propusnicu ili negativan antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Biće i onih koji neće biti oduševljeni ni jednom ni drugom opcijom. Njima predlažemo da prošetaju do Trga i zabave se uz dobru muziku i kuvano vino, a ukoliko se ipak opredele za privatnost i intimu, topla porodična atmosfera uz okićenu jelku i ukusnu večeru je uvek odličan izbor.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
D D
05/12/2021 13:35

Beograd na koncertu Jelene Karleuse!

James
05/12/2021 21:03

Kući sa porodicom, u skladu sa situacijom.
Mada i da nije situacija pre bi bio kuci nego isao negde jer em se nema kinte, em ce me negde izbosti, em je muzika losa, lokali krajnje degutantni…