Srpska policija uhapsila je Miroslava Đ. iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cisterne na graničnom prelazu Gostun, na ulasku u Srbiju, pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju podgoričke “Vijesti” u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore. “Vijesti” nisu navele kada se ova zaplena dogodila.

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) u saradnji sa kolegama iz Srbije proverava firmu “Royal šped” sa sedištem u Bandićima, a u čijem su kamionu-cisterni s registarskim oznakama Danilovgrada, pronašli milionski tovar kokaina. Trenutno se obavljaju operativne provere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tovara. Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika. Sagovornik navodi da je kamion u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu “Petrol”.

U registru Privrednog suda firma “Royal šped” je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupnim kapitalom od 1 evra, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đ. sa prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

(MONDO)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments