Foto: Tanjug
Posredstvom portala “E-uprava” osobe sa invaliditetom će ubuduće jednostavnije i lakše podnositi zahteve za izdavanje nalepnica koje im omogućavaju ostavljanje vozila na javnom parkiralištu.

Kako je istakla premijerka Ana Brnabić, ova usluga je trenutno moguća u 33 grada i opština širom Srbije, a od 1. februara se očekuje da u okviru druge faze realizacije projekta bude obuhvaćeno još lokalnih samouprava širom zemlje.

Foto: Tanjug

– Ovo je bio ogroman problem za ljude koji nisu mogli ni da dođu do šaltera, a trebalo je da ih obiđu nekoliko, kako bi prikupili čitavu gomilu dokumenata, pa da svake godine iznova produžavaju svoju parking-nalepnicu – istakla je Ana Brnabić. – Zbog toga smo se odazvali pozivu da pomognemo lokalnim samoupravama i, zahvaljujući Kancelariji za informacione tehnologije i e-upravu, objedinili ovu uslugu za veći broj lokalnih samouprava. Ovaj kompleksni posao je potrajao čitavu godinu, ali smo svi zadovoljni što je uspešno završen.

Da bi se osoba sa invaliditetom prijavila za dobijanje parking-nalepnice potrebno je da se uloguje na portal “E-uprava”, pokrene uslugu i odabere jedinicu lokalne samouprave u kojoj podnosi zahtev. Svaki grad i opština imaju svoje elektronsko sanduče, u koje im stižu zahtevi, a odluka da li će nalepnica biti izdata, ili je zahtev neosnovan, ostaje na tamošnjoj administraciji koja primenjuje svoje lokalne propise.

Kada jedinica lokalne samouprave donese Rešenje po kojem invalid ima pravo na ovu olakšicu – zajedno sa parking-nalepnicom koja važi u čitavoj Srbiji, bez obzira na to gde je izdata – šalje ga na na kućnu adresu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments