Foto: sr.wikipedia.org

Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu nekoliko dana pred početak januarskog ispitnog roka saznali su da je cena prijave ispita poskupela, iako je odluka o tome doneta nekoliko meseci ranije ali nigde nije bila javno objavljena, piše danas studentski portal Univerzitetski odjek.

Studente je o toj odluci obavestio Studentski parlament Filozofskog fakulteta, putem komentara na Instagram profilu, navodi se u tekstu.

Prijava ispita tako je za studente osnovnih studija na budžetu skočila sa 200 na 300 dinara, a za samofinansirajuće studente sa 400 na 500 dinara.

Poskupele su i druge obaveze, kako za studente osnovnih studija, tako i za studente master i doktorskih studija.

Odluku je, navodi “Univerzitetski odjek”, doneo Savet fakulteta 15. septembra 2022. godine, ali nije moguće videti izveštaj sa sednice, jer on nije dostupan na zvaničnom sajtu Filozofskog fakulteta.

– I tri člana Studentskog parlamenta su deo Saveta fakulteta, gde imaju ravnopravno pravo glasa. Kako ne postoji zapisnik sa 21. sednice Saveta fakulteta, nije moguće utvrditi da li su predstavnici Parlementa glasali za ovu odluku, ali je neminovno da su sa njom bili upoznati a da to nisu javno podelili sa ostalim studentima – navodi se u tekstu.

Danas.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
16/01/2023 11:51

Nisu stidenti par dana pre roka saznali za poskupljenje, nego na dan prijave ispita, kad su ušli na sajt (oni koji su mogli da uđu) jer na tom fakultetu NIŠTA ne funkcioniše kako treba.