Foto: Grad Novi Sad

Kako bi se postigao najviši nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno olakšao prelazak pešaka preko izuzetno prometnog Bulevara Evrope, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u petak, 15. aprila 2022. godine, pešački semafor na novoformiranom pešačkom prelazu, u zoni raskrsnice Bulevara Evrope i ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina, nakon probnog perioda na žutom treptaču, biti pušten u redovan rad.

Za novopostavljeni semafor predviđen je detektorski režim rada, odnosno semafor će raditi pritiskom na taster za najavu zelenog svetla za pešake. Displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, sastavni su deo semafora. Takođe, zahvaljujući nivelaciji i postavljanju taktilnih ploča, pešačke površine su prilagođene potrebama kretanja slabovidih, kao i osoba sa invaliditetom.

U okviru postavljanja semafora, izvedeni su i radovi na izgradnji dela pešačkih i biciklističkih površina i uređenju prelaza preko Bulevara Evrope, kao i radovi na izgradnji pešačke staze u zoni prelaza preko Ulice Polgar Andraša.

Pozivamo vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju na Bulevaru Evrope.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments