Foto: Grad Novi Sad

U petak, 18. februara, biće pušten u režim redovnog rada novi pešački semafor na Bulevaru Evrope, u zoni raskrsnice sa ulicama Geri Karolja i Đorđa Magaraševića.

U cilju unapređenja bezbednosti pešaka prilikom prelaska jedne od primarnih gradskih saobraćajnica, a da bi se pritom što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja, ovaj semafor radiće u detektorskom režimu, odnosno pritiskom na taster za najavu zelenog svetla za pešake. Na semaforskom stubu postavljeni su vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica.

Sem uvođenja svetlosne signalizacije, na predmetnom pešačkom prelazu izgrađeni su pešački i biciklistički prilazi kolovozu, kao i prelaz preko razdelnog ostrva. Pešačke površine su nivelaciono i postavljanjem taktilnih ploča prilagođene potrebama kretanja slabovidih lica i osoba sa invaliditetom. Za realizaciju ove investicije izdvojeno je 7.092.000,00 dinara.

Upućuje se apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru Evrope, uz napomenu da će uskoro biti pušten u rad i semafor na novoformiranom pešačkom prelazu u blizini ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Novosadjanin
20/02/2022 18:44

Postovani, malo je molimo Vas da postavite bar jos 2 a idealno 4 semafora na bulevaru evrope radi vece sigurnosti prelaska pesaka i biciklista.