Foto: Grad Novi Sad

U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, a po brojnim zahtevima građana i nadležne Mesne zajednice, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je postavljanje semaforske signalizacije na pešačkom prelazu u ulici Račkog (kod skretanja u ulicu Dinka Šimunovića) u Petrovaradinu.

Semaforizacijom pešačkog prelaza u ulici Račkog omogućen je lakši prelazak pešaka preko izuzetno frekventne saobraćajnice, a naročito je povećana bezbednost dece koja ovaj pravac koriste na putu do škole.

Pešački semafor, koji će raditi u detektorskom režimu (pritiskom na taster), dana 30. novembra 2021. godine pušten je u probni rad, odnosno na žuti treptač. Nakon probnog perioda, semafor će biti u redovnom radu te apelujemo na vozače da povećaju opreznost i obrate pažnju na novopostavljenu signalizaciju.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tomislav
01/12/2021 11:31

Sreca a kod nas u Reljkovicevoj poginulo SAMO petoro kod bivseg Tocka semafor misaona imenica iako be jedini prelaz u celoj Reljkovicevoj

Imeeee
02/12/2021 07:06

Odlično
Još samo kad bi neko znao da podesi sve te semafore da rade u talasu a ne svaki za sebe. Katastrofa od saobraćajnih gužvi.