Foto: Pexels

Američki portal Brught Side je izdvojio nekoliko negativnih posledica koje možemo iskusiti ako spadamo u grupu koja pere zube nakon doručka.

Pranje zuba nakon obroka pomaže u borbi protiv bakterija i štiti zubnu gleđ od oštećenja, ali u nekim slučajevima može imati suprotan efekat. Kada konzumirate nešto s kiselinom, poput soka od narandže, grejpa ili vode s limunom, citrusna kiselina privremeno omekšava zubnu gleđ, pa ako se zubi peru odmah nakon konzumacije ovih namirnica, možete je znatno oslabiti.

Foto: Pexels

Ako uz doručak popijete čašu soka od narandže ili vodu s limunom za detoks, bolje je pričekati 30 minuta s pranjem zubi.

Zubna gleš štiti zube i iako je reč o najsnažnijem tkivu u ljudskom telu, kada nije snažna koliko bi trebalo da bude, može uticati na vaše zube tako da ih učini osetljivijima na mrlje i samim time, promenu beline.

Ako ste već osetili oštru i neprijatnu bol prilikom konzumacije hladne vode ili vruće supe, to može biti znak da su vam zubi previše osetljivi. Do toga dolazi zbog različitih faktora, a jedan od njih je upravo oštećenje gleđi.

Pranje zuba odmah nakon doručka može povećati njihovu osetljivost, te je bolje sprečiti tu posledicu i oprati ih pre jela.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments