Foto: UNS

Grad Novi Sad će ubuduće stipendirati više darovitih studenata Novosadskog univerziteta i s većim iznosima, a ugovor su potpisali su danas član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i rektor Univerziteta Dejan Mandić.

Kako je istakao Cvijetićanin, povećan je iznos stipendija, kao i i njihov broj. Pre devet godina bilo je pet stipendija koje je Grad stipendirao i one su iznosile 15 hiljada dinara, nakon čega je iznos povećan na preko 17 hiljada dinara, a sada su one 22 hiljade dinara. Trenutno je ukupan broj stipendija koje daje Grad 15, a biće ih sledeće godine 20.

– Možda neko baš od ovih studenata bude rektor, član Gradskog veća, inženjer ili arhitekta. Samim tim pozivam sve društveno odgovorne kompanije, poput NIS-a, DDOR osiguranja ili bilo kojih drugih kojima je interesantno da učestvuju, kako bi stipendiranjem studenata mogli da ih angažuju i ubace u svoj sistem poslovanja, što je sasvim prirodno u čitavom svetu – poručio je Cvjetičanin.

Rektor Dejan Mandić naveo je da je potpisivanje ugovora vrlo dobar pokazatelj da Grad Novi Sad prepoznaje značaj talentovanih i darovitih studenata novosadskog univerziteta.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments