Organizacija “Čepom do osmeha” organizuje još jednu ekološku akciju čišćenja, ovog puta povod je predstojeći Svetski dan reka, sa ciljem da se podigne svest o važnosti zaštite životne sredine.

Akciju čišćenja se sprovodi uz priobalja ušća Save u Dunav pod parolom „Čisto iz ljubavi – za bolje sutra“ u Beogradu u subotu 10. sptembra. Mesto okupljanja je parking kod kule Nebojša u 08.30 časova.

Jedan od osnovnih ciljeva humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” je briga o osobama sa invaliditetom i sav prikupljeni otpad se nosi na reciklažu, a dobijena sredstva se usmeravaju na kupovinu pomagala za decu sa invaliditetom.

 

– Održaćemo edukativne radionice učenicima osnovnih škola i mališanima u predškolskim ustanovama. Smatramo da je edukacija, širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i briga o životnoj sredini jako važna i predstavlja osnov zdravog i ispunjenog života mlađe generacije, stoji u saopštenju organizacije.

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuju pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Predstavljaju najbolju dugoročnu volontersku akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada su uspeli da obezbe 70 pomagala za decu i da sakupe oko 700 tona plastičnih čepova, stoji u saopštenju ove organizacije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments