Foto: screenshot/twitter

Veliku šumski požar izbio je u blizini hotela u letovalištu Marmaris.

Vatrogasci su u petak pokušali da ugase šumski požar sa zemlje i iz vazduha u blizini stambenih područja na jugozapadu Turske, saopštila je lokalna šumarska uprava. Regionalna uprava za šumarstvo provincije Mugla saopštila je da požari, izazvani jakim vetrom i temperaturama blizu 40 stepeni Celzijusa, prete hotelima i naseljima u malom primorskom gradu Ičmeler u blizini poznatog letovališta Marmaris.

“Požar je izbio u šumskoj oblasti u okrugu Marmaris u mestu Mugla. Vatra se proširila na hotele i kuće”, rekao je jedan korisnik na Tviteru i objavio snimak požara:

Turska obalska straža obezbedila je zaliv i obustavila morski saobraćaj u oblasti gde su protivpožarni avioni i helikopteri prikupljali vodu da pomognu u gašenju požara. Televizijski snimci pokazuju crno-beli dim koji suklja u blizini obale i približava se naseljima, dok su posmatrači stajali na plažama, prenosi Rojters.

Kod ljudi iz Srbije ovo letovalište u Turskoj popuarno je zbog jeftinih cena, i zbog toga tu često letuju.

Podsetimo, požari prošlog leta, od kojih se većina dogodila i u blizini Marmarisa, bili su najintenzivniji zabeleženi u Turskoj, rekao je tada posmatrač atmosfere Evropske unije, dodajući da je Mediteran postao žarište šumskih požara.

Pogledajte snimak požara: 

mondo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments