Foto: alo.rs
Vozna karta od Beograda do Novog Sada, brzim “Soko” vozom koji će saobraćati prugom koja će biti otvorena za saobraćaj u subotu 19. marta, kostaće 300 dinara u jednom pravcu tokom promotivnog perioda, izjavio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je rekao da će prevoz na toj relaciji biti besplatan za decu uzrasta do sedam godina koja su u pratnji roditelja.

– Moramo da vratimo poverenje u železnicu, ljude u vozove i zato na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu cena karte za brze soko vozove iznosiće 300 dinara, a deca uzrasta do sedam godina prevoziće se besplatno u pratnji svojih roditelja- rekao je Momirović.

Istakao je da će posle 138 godina od puštanja prve pruge u Srbiji i 46 godina od puštanja pruge Beograd-Bar konačno biti otvoren jedan kapitalan projekat u železničkoj infrastrukturi.

Kako je rekao, dva najveća grada u Srbiji biće povezana najkvalitetnijom železničkom infeastrukturom, a najbrži vozovi, u Jugoističnoj Evropi, koji će se kretati brzinom od 200 km/h, ići će od Beograda do Novog Sada.

– Probajte novu brzu prugu i nove brze, “Soko” vozove. Ovo smo zajedno uspeli, zajedno smo izgradili ovu infrastrukturu, zajedno veaćamo železnicu na saobraćajnu kartu Srbije i zajedno možemo da napravimo čudo- poručio je Momirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas najavio da se u subotu 19. marta, za saobraćaj otvara brza pruga od Beograda do Novog Sada, na kojoj će vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

– Otvaranje pruge je pomereno sa 15. marta na 19. mart jer sam želeo da prisustvuje najviše madharsko rukovodsto zajedno sa nama i to je jedini razlog za kašnjenje tri ili četiri dana- kazao je Vučić.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments