Foto: facebook/ustupljene fotografije

Darko Jovanović, profesionalni dreser pasa iz Rakovca, uspešno realizuje i pruža tretman psima već 17 godina. Dresirao je i rehabilitovao preko 150 pasa, različitih vrsta, ali i starosne dobi. Osim što drži časove dresure, on ima i obezbeđene uslove za čuvanje ako niste u mogućnosti da povedete psa na putovanje ili iz nekih drugih razloga, on će ih pričuvati za vas

Foto: nsuzivo.rs

-Prvi put sam se susreo sa rasom Dogo Argentino 2005. godine, u jednoj odgajivačnici u Rakovcu. U meni se tada probudila ljubav i strast da to počnem da radim i ja. Samoinicijativno sam dolazio da radim sa psima da ih kupam, šetam i hranim. Nakon toga sam vežbao isključivo sa tom rasom, dve godine. U ring sam prvi put ušao sa mojim izdresiranim psom Hugom, trema je bila prisutna a i euforija, ali nisam dozvolio da me to omete da sve uradim kako treba- istakao je Darko.

Foto: ustupljenefotografije

U Beočinu će 21. avgusta, u “Špicer bašti”, u saradnji sa “JKP Zoohigije i veterina Novi Sad” organizovati svoju “Prvu smotru pasa”. Prisustvovaće i kinološko društvo “Salaksije Rakovac”, kao i razni ugostitelji koji su se dobrovoljno prijavili da ih podrže. Pehare će dobiti prva tri mesta, ogrlice i mnogobrojne tretmane za pse dobiće prvo mesto. Do sada se prijavilo oko 60 pasa, različitih rasa, a očekuje se da će taj broj biti i nešto veći.

-Najviše titula sam osvojio sa Gladijatorom, rasom “Dogo Primera” on je osvojio 80 različitih titula. Nagrade, medalje i pehari su mnogobrojni, a prvo najznačajnije dostignuće bilo je 2010. godine u Celju sa rasom “Cane Corso” koji je imao tek 9 meseci i postao je evropski prvak u kategoriji juniora. U Moskvi sam 2016. godine učestvovao na izložbi “World Dog Show” sa rasom “Dogo Argentino”. Moj rad sa psima mi je otvorio mnogobrojna vrata, dresirao sam pse poznatim umetnicima, pevačima, voditeljima, slikarima- navodi ovaj dreser.

Foto: ustupljenefotografije

Darko je honorarno zimi radio po svetu, kada nije bilo posla u ovoj odgajivačnici, a znanje je “pokupio” u Austriji, Sloveniji, Poljskoj, Kuvajtu, Jordanu i ta ljubav ga je vodila. Ovaj poznati dreser radio je sa psima poznatih, kao što su stand up komičar Srđan Dinčić i jugoslovenskom i hrvatskom novinaru Oliveru Mlakaru.

Milica Lukić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments