PRAKTIČNO SA STILOM: Počnite svoj dan salatom

       

Polako ali sigurno, salate za doručak postaju nova moda u svetu zdravlja i to sa dobrim razlogom. Sve više zdravstveno osveštenih ljudi počinje shvatati koliko benefita može pružiti ovakav obrok. Ako se oblučite da započnete svoj dan sa puno hranjivih sastojaka, navodimo nekoliko prednosti koje možeš dobiti jedenjem salate za doručak.

Poboljšava probavu

Salate se obično prave od voća i povrća, što znači da su bogate vlaknima i vodom, što ih čini dobrim za tvoju probavu. Vlakna, posebno pomažu stolici da se kreće kroz creva, smanjujući šanse za zatvor.

Pomaže u jačanju tvog celokupnog zdravlja i sprečava određene bolesti

Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje, jer jesti salatu za doručak znači da rano ujutro konzumiraš raznovrsno voće i povrće. To znači brojne hranjive tvari i biljne spojeve koji ti mogu poboljšati zdravlje i smanjiti vjerovatnoću od raznih bolesti. 

Povećava raspoloženje i produktivnost

Konzumiranje doručka koji sadrži puno složenih ugljenih hidrata i malo masti pomaže smanjenju umora i poboljšava tvoje raspoloženje. Složeni ugljeni hidrati takođe su važni za poboljšanje tvoje mentalne sposobnosti, ubrzavajući obradu informacija, pažnju i pamćenje. Jesti ujutro voće i povrće dobar je način da pripremiš svoj um za dan, ali i da se pobrineš da se osjećaš dobro sve do odlaska na spavanje.

SAVET:  Kako da napraviš brzu salatu za doručak?

Prvi korak:  Odaberi povrće. Kao bazu za salatu biraj lisnato povrće, koje je veoma hranjivo.

Drugi korak: Dodaj proteine. Oni će ti pomoći da ne osjećaš glad, a mogu dolaziti iz jaja i mlečnih proizvoda ili iz biljnih izvora, poput graška, semenki i nekih celovitih žitarica.

Treći korak: Ubaci složene ugljene hidrate. Oni su glavni izvor goriva za tvoje telo, tako da nemoj zaboraviti na njih. Bolje je koristiti složene ugljene hidrate nego šećere i skrob. 

Četvrti korak: Dodaj zdrave masti. Ovo može pomoći tvom telu da aprosbuje vitamine topive u mastima.

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Stefan

Pa navedite neki primer u tim koracima