PRAKTIČNO SA STILOM: Stari tibetanski lek protiv holesterola i srčanih oboljenja

       

Recept za ovaj tibetanski lek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim plocicama. Pretpostavlja se da je zapisan pre vise od 2000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krecnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vek.

Pored toga sto uspesno cisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lek poboljsava elasticnost krvnih sudova (sprecava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprecava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprecava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam

Priprema napitka:

300 grama belog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samleti. (na mašini za mlevenje, blenderu ili chopperu)
Nakon toga staviti da prokljuca 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samleveni beli luk i limun pa poklopiti sud. Iskljucivo na laganoj vatri ovu smesu prokuvati 14-15 minuta (nikako duze od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lek koji treba sipati i cuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj lek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljsanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom leka.

Napomena:

Strogo se pridrzavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dve kure. Zdrave osobe koje se odluce da lek uzimaju radi poboljsanja opsteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godisnje i to maksimalno dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci. Limun neutrališe miris belog luka tako da ga možete koristiti bez bojazni od neprijatnog mirisa.

Komentari: