Foto: USA TODAY SPORTS / DDP USA / PROFIMEDIA

NIKOLA Jokić je doživeo nešto što je zgrozilo pojedine američke novinare koji prate NBA ligu, a naročito Denver Nagetse za koje srpski košarkaš i nastupa

Suđenje koje, kao MVP najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu, “doživljava” naš as, toliko je na momente sramno, da i lokalni predstavnici medija ne mogu da veruju šta se dešava na NBA parketima kada Jokić igra.

Nije tajna da su vrlo oštre borbe za poziciju u NBA reketu, ali Nikolu nekada toliko nesportski udaraju, da ili on sam mora da reaguje (kao kada je nasrnuo na Markifa Morisa koji ga je umalo povredio, posle čega je NBA liga izrekla kazne, od kojih je najveću dobio upravo Nikola Jokić), ili ostane potpuno zbunjen indolencijom arbitara.

Samo sa sinoćnje utakmice, u kojoj je Jokić odlično igrao protiv Golden Stejta, bilo je nekoliko primera katastrofalnog suđenja koje je zbunilo i pojedine američke novinare.

Redakcija “Novosti” će vam, za ovu priliku, preneti samo poruku koju je u “etar” slao sportski novinar uglednog “Forbsa”, DŽoel Raš:

– Kevin Luni (košarkaš Golden Stejt Voriorsa) je dobio dozvolu da, dokle god želi, faulira MVP-a lige ove večeri. Jokić ima ozbiljnu, krvavu posekotinu na vratu (a nije čak ni sviran faul nad njim kad se to desilo, što se dešavalo sve vreme utakmice). “Malo” postaje teže dobiti meč u takvim okolnostima, poručio je Raš.

I, zaista, kada se pogleda kako je Jokićev vrat prošao u “tuči” koju su arbitri dozvolili, postaje jasno zašto se pomenuti američki novinar (a i njegove kolege) zgražavaju kriterijumom suđenja kroz kroji prolazi zvanično najkorisniji igrač NBA lige:

Mnogo je bilo komentara navijača kluba iz Kolorada koji su, tokom samog meča sa “ratnicima”, ukazivali na to da “Nikolu sve vreme biju”, da se tako nešto sigurno ne bi dešavalo da je na terenu Jokićev takmac za MVP nagradu, DŽoel Embid, ali…Situacija je takva kakva je, pa će ekipa trenera Majkla Melouna i pored ovakvog ponašanja arbitara morati da potraži svoju stazu ka željenom plasmanu (i uspehu) u plej-ofu.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments