PREDSEDNIK SRBIJE SA MEDICINARIMA: Vučić na uručenju ugovora najboljim diplomcima medicine

Foto: Prinscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Dvanaest najboljih, deset lekara i dvoje medicinskih sestara, dobili su ugovore o zaposlenju kao najuspešniji diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Predsednik Vučić je redom čestitao i ugovore uručio Lidiji Nikić, Ana Đokić, Isidori Semnic, Vladimiru Đuroviću, Mariji Đorđević, Jeleni Milošević, Katarini Ćupić, Aleksandri Mitrović, Adelini Rašiti, Aleksandri Radonjić, Dimitriju Popoviću i Nataliji Zlatković.

Ceremonija uručenja ugovora održava se u Palati Srbija.

Foto: Prinscreen

U zdravstvenom sistemu još 100 mladih lekara i 250 sestara

U okviru programa Ministarstva zdravlja “Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine”, danas je još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara dobili zaposlenje u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Među 100 mladih lekara su diplomci sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu. Ranije ovog meseca, diplomci medicine sa najboljim prosekom, njih 100, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru izrazili su želje gde bi želeli da rade i nastave svoje usavršavanje. Veliko interesovanje iskazali su za anesteziologiju, a takođe, veliki broj se opredelio za interventnu kardiologiju, kao i dečju hirurgiju. Takođe, njima su ponuđene i specijalizacije iz deficitarnih grupa, a sve kako bi Srbija dobila mlade, obrazovane kadrove koji su potrebni zdravstvu. Ukoliko na klinici za koju je mladi lekar izrazio želju da se zaposli, nema slobodnih radnih mesta, ponuđena im je ista oblast medicine za koju su se odlučili, ali u drugoj zdravstvenoj ustanovi. Inače, od početka Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicine, koju je Ministarstvo pokrenulo 2018. godine, do danas je zaposleno 711 lekara sa prosečnom ocenom devet i 10, kao i 1.400 medicinskih sestara i tehničara sa odličnom uspehom. Takođe, u martu je posao dobilo u 530 mladih lekara, sa prosekom 8,5 i višim. Ukupno, od 2014. godine u zdravstvene ustanove širom Srbije zaposleno je ukupno 35.000 zdravstvenih radnika.

kurir.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti