Foto: Screenshot RTS

Na zvaničnoj svečanosti u Narodnoj skupštini, Aleksandar Vučić je danas položio zakletvu nad Ustavom Republike SrbijePr na svoj drugi predsednički mandat. Pored narodnih poslanika, inauguraciji su prisustvovali i patrijarh srpski gospodin Porfirije, predsednik Republike Srpske, članovi Vlade, predsednik Pokrajinske vlade, predsednik Vrhovnog suda, guverner Narodne banke, gradonačelnici Niša, Novog Sada, Kragujevca, kao i predstavnici verskih zajednica. 

-Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanje suverenosti i celine Republike Srbije, uključujući Kosovo i Metohije, očuvanju mira i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti- rekao je na početku svoju zakletvu Vučić.

Foto: Screenshot/RTS

Predsednik Vučić obratio se prisutnima sa rečima da nema većeg ponosa i časti od te da se vodi zemlja.

-Građani su izraz volje koji je mene nanovo zadužio da svoj posao obavljamo u najvećem interesu Srbije. Želim da budem predsednih svih i za sve, da budem prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Na meni je ideal Srbije i dobrobit njenih građana- istakao je predsednik i dodao da će za istinu i pravdu uvek boriti jer nema časnijeg puta od tog.

Predsednik je naveo da se će uskoro završiti sve izborne radnje i da će se uskoro formirati nova Vlada.

-Formiranje nove Vlade je od presudnog značaja i imajući u vidu tzešku situaciju u kojoj se nalazimo, svi moramo da razmišljamo. Moramo da se bavimo i novim sankcijama, u kojima možda možemo biti oštećeni. U skladu sa tim očekujem da nova Vlada bude formirana do kraja jula meseca- uveren sam da će nova Vlada uvažiti neke moje promene i da bude manjinski inkluzivna, da u njoj budu i Romi, Hrvati, Mađari, Bošnjaci- napomenuo je Vučić.

On je istakao da nova Vlada mora brzo da se formira zbog predstojeće zime i obezbeđivanja sigurnosti za građane tokom nje.

-Imamo stabilnost. Za nas je od velikog značaja da je sačuvamo. Hrane imamo dovoljno i imaćemo je. Svaki pokušaj destabilizacije Srbije propašće. Nastavićemo sa ulaganjem u zdravstvo, daljom digitalizacijom, ali i brigom o zaštiti životne sredine. Što se tiče pitanja vojske, trudiće se da naša vojska bude snažnija i da bude garant mkira i stabilnosti. Plate i penzije će da rastu, inflacija ne sme da ih pojede, penzije moraju da prate platu. Ono što je takođe važno je da Vlada nastavi sa merama podsticanja nataliteta- najavio je predsednik.

Aleksandar Vučić dobio je na izborima 58 procenata. Inauguraciji je prisustvovao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u čijem je mandatu Aleksandar Vučić bio premijer Republike Srbije.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments