Foto:Pozorište mladih Novi Sad

U ponedeljak, 4. jula, u Velikoj sali Pozorišta mladih premijerno će biti izvedena predstava „Nož i melem“, rađena po motivima pripovetki Danila Kiša “Jurij Golec” i “Apatrid” iz zbirke “Lauta i ožiljci”. Predstavu je postavila na scenu francuska rediteljka En Berelovič, poznata po režiji „Građanina plemića“ 2019. godine u Pozorištu mladih.

Glumci u predstavi su Ana Blagojević (Francuska), Nikola Krminac (Francuska) i Danilo Milovanović, scenski pokret uradila je koreografkinja Ista Stepanov, kostim i scenografiju Nataša Đukić, kompozitor je Filip Gotovac, pijanistkinja Aleksandra Lazin, dizajnerka svetla Irena Savičić, a za video dizaj je zadužen Darko Maletin.

Predstava “Nož i melem” nastala je u saradnji umetničkog udruženja Artfrakcija, francuskog Theatre de la Jeunesse iz Pariza, udruženja Instant Mix iz Pariza, kao i K2 Teatra iz Budimpešte. Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Evropske prestonice kulture – programski luk Tvrđava mira, Francuskog instituta, Pozorišta mladih i Opštine Inđija.

Početak predstave je u 20:22 časova.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments