Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Kulturnoj stanici Eđšeg juče su predstavljeni rezultati projekta „Događaji na neverovatnim destinacijama”, koji su realizovali EXIT Fondacija i Nacionalni park baštine Opuštaser. Projekat je promovisao kulturno nasleđe i prelepe turističke destinacije pograničnog regiona Mađarske i Srbije, a trajao je od februara prošle do maja ove godine, uz podršku IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. 

Događaj je otvorio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, koji je istakao značaj nikad bolje saradnje u istoriji dve zemlje.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Cilj projekta je i stvaranje uslova u kojima granice neće razdvajati. Mislim da je upravo iz tog razloga ovaj projekat veoma značajan. On je stvoren da bude kopča, veza i okvir za dugoročnu saradnju između  EXIT Fondacije i Nacionalnog parka baštine Opuštaser- istakao je Pastor.

Događaju je prisustvovao i Mihajilo Dašić, pomoćnik ministra Ministarstva za Evropske integracije, koji je najavio raspisivanje novog poziva za projekte prekogranične saradnje u regionu početkom sledeće godine, za period od 2021 – 2027

-O uspehu projekta najbolje govore brojevi – video sadržaj koji je plasiran na društvenim mrežama, na IDE platformi i kroz emisiju Mirna Bačka, u ovom trenutku broji blizu osam miliona pregleda. Tako je projekat izrastao u svojevrsnu platformu za razvoj turističkih, kulturnih i kreativnih potencijala naših prostora- rekla je Tanja Nježić, generalna sekretarka Exita.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Završni događaj vodio je muzičar, perkusionista, voditelj i glumac Bojan Ivković, a pored fenomenalnog muzičkog dela programa koji je priredio Marko Luis, a okupljeni su imali priliku i da degustiraju specijalitete iz Bača i Opuštasera.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments