Foto: nsuzivo.rs
Povodom uspeha postignutih na ovogodišnjim svetskim i evropskim seniorskim i juniorskim prvenstvima, danas u Gradskoj kući, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin dočekao je predstavnike Sambo saveza Srbije.  

Prijemu su prisustvovali potpredsednik Evropske sambo federacije Patrik Drid, predsednica Sambo saveza Srbije Tatjana Trivić, takmičarke Ivana Jandrić, Milica Cvijić, Jelena Tasić i selektorka Svetlana Vajnberger Mihelčić.

Član Gradskog veća za omladinu i sport, Ognjen Cvjetićanin, ističe da se prepoznaje uspeh naših sportista koji nas predstavljaju na međunarodnim takmičenjima.

– Promocija sportskih aktivnosti i vrednosti je naša obaveza, a podrška sportistima se uvek višestruko vrati – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao – Grad vodi odgovornu politiku, prepoznajemo uspehe najboljih učenika, umetnika, privrednika, svih onih koji svetlaju obraz Novog Sada, pa tako i naše sportiste.

Foto: nsuzivo.rs

Reprezentativka i osvajačica bronzane medalje na seniorskom prvenstvu sveta u Uzbekistanu, Ivana Jandrić ističe da osvojene medalje mnogo znače, a postignuti rezultati pokazuju kontinuitet što se tiče ovoga sporta.

– Ova medalja, kao i ona koju je Milica Cvijić osvojila na juniorskom prvenstvu sveta predstavljaju veliki uspeh za našu reprezentaciju jer nastavljaju kontinuitet u rezultatima u ovom sportu. Očekujemo da će sambo da pristupi Olimpijskim igrama 2028. godine – istakla je Ivana

Ona je naglasila je da će se u narednom periodu truditi da nastave niz dobrih rezultata kako bi Olimpijske igre dočekali spremni i bili što ravnopravniji sa reprezentacijama koje u ovom sportu prednjače.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments