Foto: facebook.com
Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu završeno je polaganje prijemnih ispita za upis neki od fakulteta u prvom upisnom roku za akademsku 2022/23. godinu.

Ove godine za upis neki od fakulteta u Novom Sadu na osnovne i integrisane studije, prijavilo se ukupno 9.197 kandidata.

U prvom upisnom roku školske 2022/23. godine na neki od ukupno 29 studijskih programa osnovnih studija FTN-a prijavilo se 3.020 kandidata.

Nakon završetka polaganja prijemnog ispita, 2.397 brucoša je odlučilo da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.
Ove godine 52 brucoša više je odlučilo da upiše ovaj fakultet u odnosu na prošlu godinu, kada je Fakultet tehničkih nauka upisalo 2.345 kandidata.

Prijemni ispit za upis na ovaj fakultet održani su od 27. do 29. juna 2022. godine.

Upis za one kandidate koji su prijemni ispit položili na Fakultetu je trajao od 5. do 8. jula 2022. godine.

Prvog dana upisivali su se kandidati koji su po osnovnoj želji rangirani u okviru kvote za budžet, a drugog i trećeg dana upisa organizovane su prozivke za sve ostale kandidate.

Poslednjeg dana održana je generalna prozivka tokom koje su do tada neupisani kandidati mogli da biraju studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mesta.

Lica koja su položila odgovarajući prijemni ispit na nekom drugom fakultetu (sa minimalno osvojenih 14 bodova), mogu se upisati na studijske programe FTN-a na kojima je ostalo slobodnih mesta. Upis će se za ove kandidate održati 11. i 12. jula 2022. godine.
Preostala slobodna mesta mogu se pogledati na sajtu fakulteta.

Fakultet tehničkih nauka je danas sa preko 1.200 zaposlenih i preko 16.000 studenata jedan od najvećih fakulteta u našoj zemlji i regionu.

gradskeinfo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments