Foto: Tanjug/AP

Dok se srpski teniser trenutno nalazi iznad okeana i leti ka Melburnu, australijski političari nastavili su sa napadima i pretnjama pred nastupajući gren slem.

Skot Morison, premijer Australije, zapretio je da će Novak biti vraćen kući ukoliko ne priloži adekvatne dokaze koji potvđuju da iz medicinskih razloga ne može biti vakcinisan.

– U slučaju nedovoljno dobrih dokaza, onda ga nećemo tretirati drugačije od bilo koga drugog i vratiće se prvim sledećim avionom kući. Neće biti specijalnih pravila za Novaka Đokovića – poručio je premijer Australije.

Oglasio se i Stiven Parnis, poznati lekar i nekadašnji potpredsednik Australijske medicinske asocijacije rekavši da je poslao poruku ljudima da prestanu da šire koronavirus.

– Nije me briga koliko je dobar teniser. Ako odbija da se vakciniše, ne treba mu dozvoliti da igra. Ako je izuzeće istina, šalje poruku milionima ljudi koji traže da se smanji rizik od koronavirusa za sebe i druge – naveo je Parnis.

Da podsetimo, Đoković nije saopštio da li je vakcinisan ili ne, već je ostao pri svom stavu da ne želi da otkriva šta piše u medicinskom kartonu.

Prema podacima ATP-a, 95 od prvih 100 tenisera na svetu primilo je vakcinu i može slobodno da nastupi u Melburnu. Oni koji su vakcinisani, moraju da imaju negativan test 72 sata pre dolaska u Australiju, potom po sletanju u Melburn, a onda i još jedan šestog dana boravka u ovom gradu.

Novak je rekorder sa devet osvojenih titula na „Rod Lejver areni“, a ukoliko bude učestvovao, juriće 21. grend slem u karijeri, čime bi postao najtrofejniji u istoriji.

Australijan open na programu je od 17. do 31. januara.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments