Foto: SNP

Premijerno izvođenje dela Momčila Nastasijevića „Kod Večite slavine“ zakazano je za 21. februar na sceni “Pera Dobrinović” sa početkom u 20.30 časova.

-čOva drama govori o praroditeljskom grehu i posledicama njihovih postupaka na generacije koje nisu učestvovale u zlodelima. Ovakav sled događanja zastupa ideju da prošlost determiniše budućnost, odnosno da sadašnje generacije trpe posledice postupaka svojih predaka. Međutim, postoji još jedno – možda i važnije – pitanje od te biblijske tvrdnje o pra grehovima. Dakle, nije pitanje da li su naši preci činili zlo zbog koga mi ispaštamo nego da li se to zlo danas prećutkuje? Stava sam da je čitava moja generacija odrastala na ne samo lažima o istoriji nego na selektovanim i prećutanim informacijama, a da priča o kulturnom i nacionalnom identitetu jednog naroda ne može da počiva na površnim informacijama jer baš tada dolazi do devijantnih i ekstremnih ponašanja. Zato ova priča ide u nazad, jer ne možemo da razumemo sadašnjost ako ne sagledamo prošlost- objašnjava rediteljka Sonja Petrović.

U predstavi igraju: Sonja Isailović, Miloš Lazić, Stefan Starčević, Bojana Milanović, Nenad Pećinar, Dimitrije Aranđelović, Nina Rukavina, Vukašin Ranđelović, Stefan Vukić, Alisa Lacko, Mia Simonović. Muzičari: Stefan Sethaler, Danijel Sethaler, Filip Grubač, Igor Sakač i Petar Banjac. Dramaturškinje na predstavi su Mina Petrić i Nikolina Đukanović, scenografiju rade Željko Piškorić i dr Mladen Stojanović, dok je kostimografkinja Jasmina Radujko. Scenski pokret radi Igor Greksa, scenski govor dr Dejan Sredojević, dok je za dizajn svetla zadužen Nikola Marinkov. Stručni saradnik je psihološkinja Jelena Sokić.

Karte su u prodaji na biletarnici Pozorišta, a za premijerno igranje predstave neophodan je validan Digitalni zeleni sertifikat ili negativan brzi, antigenski ili PCR test.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments