Foto: KSL TV

Američki glumac Pol Entoni Sorvino, najpoznatiji po ulozi u mafijaškom klasiku “Dobri momci” iz 1990. godine, preminuo je u 83. godini.

Rodžer Nil, njegov publicista, izjavio je da je umro prirodnom smrću u svom domu u Indijani.

Tokom filmske i TV karijere koja je počela 1970. godine, glumac nominovan za nagradu Toni bio je najpoznatiji po svojim portretima policajaca i gangstera. Iza njega su ostala supruga i troje dece. Ta uloga, zajedno sa desetinama epizoda “Zakon i red”, zacementirala je njegovo mesto “tvrdog momka”, kriminalca ili policajca u očima mnogih gledalaca.

Rej Liota i Pol Sorvino u filmu “Dobri momci”; foto: imdb

U izjavi nakon njegove smrti, njegova supruga Di Di Sorvino rekla je da “nikada neće biti drugog Pola Sorvina”.

-Bio je ljubav mog života i jedan od najvećih izvođača koji je ikada krasio platno i scenu- dodala je gospođa Sorvino.

Rođen u Bruklinu 1939. godine, Sorvino – čija je majka bila učiteljica klavira – započeo je karijeru u šou biznisu mjuziklom “Bajour” 1964. godine.

Ta uloga, zajedno sa desetinama epizoda “Zakon i red”, zacementirala je njegovo mesto “tvrdog momka” kriminalca ili policajca u očima mnogih gledalaca.

Sorvino je glumio u više od 50 filmova i desetinama TV emisija. Uprkos tome što je patio od lošeg zdravlja dok je stario, odigrao je svoje poslednje dve uloge – kao pokvareni političar i kao šef kriminalne porodice Luciano – 2019.

Sorvino je sa svojom prvom ženom imao troje dece, a sva su ga pratila u šou biznisu – dvoje kao glumci i jedno kao pisac.

Podsećamo, pre nekoliko meseci preminuo je još jedan član “Dobrih momaka”, Rej Liota.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments